Too Faced – Better Than Sex maskara

by

Pravilno nanošenje maskare jedna je od osnovnih veština koju koju biste trebale savladati pre njene upotrebe. Na internetu, postoji mnogo tutirijala, saveta pravih stručnjaka u svetu šminkanja o tome kako se pravilno nanosi maskara kao i mnoštvo korisnih trikova, kako u vezi nanošenja maskare tako i u postizanju što boljeg efekta prilikom nanošenja iste. 

S obzirom da nisu sve maskare iste, nisu ni istog kvaliteta niti pružaju iste efekte, potrebno je odrediti svoje prioritete, odnosno ono što vi očekujete od te maskare i u kojoj meri u odnosu na cenu po kojoj je kupljena. Primeri: dužina, gustina, raščešljavanje, trajnost, intezitet boje, da ne izaziva alergijske reakcije (pogledati hemijski sastav)… ili možda neki drugi zahtevi.
Sve ovo treba dovesti u vezu sa prirodom vaših trepavica i formirati realna očekivanja bez obzira na atraktivan propratni slogan koji često dovodi do razočarenja. 
 
Primer: maskara koja daje “efekat veštačkih trepavica”. Realno, ako su vaše trepavice kratke i tanke, ne možete očekivati da budu kao sa slike ili da budu ekstremno dugačke.  
Zaboravite to i krenite u potragu za onom koja vam najbolje odgovara i izvucite maksimum iz nje!


U zavisnosti od toga koji efekat želite da postignete, prilikom odabira maskare potrebno je već imati viziju šta bi ta maskara trebalo da pruži. Ipak, odvajate novac i investirate u nešto što, pre svega, treba da prija vašim očima i zadovolji vaše potrebe.

Maskara je za mene omiljena igračka prilikom šminkanja i što se mene tiče pravi drastične razlike, a pri tom ne ostavlja efekat koji djeluje napadno. Smatram da bi svaka djevojka trebalo da posjeduje barem jednu kvalitetnu maskaru koja vrši svoju funkciju na najbolji mogući način, a pri tom ostavlja efekat kojim ste i vi same fascinirane. 
 
THE POWER OF MASCARA ili “Moć maskare” tema je ovoga posta, a kao idealna predstavnica koja bi odgovorila na ovu temu predstavljena je Too Faced BETTER THAN SEX maskara.
Zanimljivi nazivi i ambalaža od meni dragog Too Faced-a su nepromašivi. U ovom slučaju uljepšavaju 8 ml proizvoda idealne konzistencije. Maskara nije ni previše tečna niti je previše gusta, a evo posjedujem je već dobrih par mjeseci i mogu reći da se nije značajno promijenila. Što se tiče pakovanja ono je skroz u “mojoj boji”. Metalno je, teško i zaista djeluje luksuzno i vrlo elegantno. Dopada mi se što na ambalaži ne štrče druge boje niti bilo kakve “obećavajuće slike” ili slogani. 

Too Faced maskara

 
Četkica je malo veća nego kod maskara na koje sam navikla. Relativno dugačka četkica sa umjereno razmaknutim dlačicama, u sredini je udubljena dok je na krajevima ispupčena, što je takođe bila novost u mom neseseru. 
Čitala sam kod drugih blogerki i slušala od jutjuberki, što domaćih što stranih, sve pohvale za ovu maskaru i moram reći da me nijednog momenta nije razočarala po pitanju efekta koji daje.
Iako velika, ova četkica dopire do korjena mojih trepavica bez problema. Međutim, nisam sigurna kako bi se ponašala na nekim sitnijim očima. Vjerujem da ne bi bila najpogodnija za aplikaciju, ali svakako vrijedna očekivanog i dobijenog efekta!
 

Too Faced Better than Sex mascara


Efekat koji je zagarantovan je značajno
povećan volumen trepavica i relativno dobra dužina trepavica posle jednog do dva sloja koliko ja i inače stavljam. Takođe boja je intenzivno crna što je kod mene veliki plus. Ne stvara mi grudvice na trepavicama niti se kruni.
Međutim, primijetila sam da se ova maskara jako teško skida. Uvijek koristim dvofazno sredstvo prilikom uklanjanja šminke sa očiju i ovo je proizvod za koji definitivo treba jači skidač šminke oko očiju. Afrodita dvofazno sredstvo nekako izlazi na kraj sa ovim problemom.
Moć koju ova maskara ima nije moguće prikazati na slikama, u to sam više nego sigurna. Ali ovako to izgleda sa SAMO JEDNIM slojem maskare: 

 

Too Faced Better than Sex mascara

 Too Faced Better than Sex mascara

Meni djeluje kao da imam ajlajner već nakon prvog sloja, što je fantastičan uspjeh jedne maskare. Moje šminkanje se  sve češće svodi samo na puder, sređene obrve, maskaru i eventualno bronzer/rumenilo. 
Generalno volim kada maskara “podigne” moj pogled i otvori oči, a ukoliko je intezivno crne boje i nema potrebe da nanosim ajlajner/senku uz liniju trepavica onda je to savršena maskara za svaku priliku.
Ovdje je i slika koja demonstrira efekat “budnog stanja” sa/bez maskare. Zato djevojke, odaberite vaš primjerak maskare sa kojom ćete najbolje sarađivati i koja će vam svakodnevno pružiti blistav izgled i otvoriti vaš pogled te na neki način zamaskirati umor koji se najviše primjećuje na našim očima. 
 

Too Faced Better than Sex mascara

Koje maskare vi koristite, imate li neke prijedloge? Da li ste možda probale Too Faced BETTER THAN SEX maskaru? Pišite mi vaša iskustva.

Do sledećeg naslova,
Anđela

 

1 Response

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *