Nega usana i priprema za šminkanje

by
Negovane, zdrave i lepe usne simbol su ženstvenosti i bitan su pokazatelj urednosti i posvećenosti svake žene samoj sebi. Temperaturne razlike, hemikalije u raznim proizvodima za usne kao i mehanicke povrede mogu dovesti do oštećenja kože na usnama. Sunce je prisutno tokom cele godine i poželjno je koristiti UV zaštitu bez obzira na godišnje doba.

Svi ovi faktori mogu dovesti do gubitka vode u ćelijama usana.

Nega usana neophodna je pre šminkanja. Ako želite da vaše usne izgledaju zdravo i nakon nanešenog ekstremno jakog mat karmina, uvedite malu rutinu njege usana prije šminkanja.

Ruževi intenzivnih boja često dodatno naglašavaju neravnine na usnama. Nema razloga da ih izbjegavate, bez obzira na trenutno stanje vaših usana. Ono može postati bolje ukoliko odvojite par minuta njege prije svakog šminkanja. Kada to uradite, uradili ste pola posla do savršenog izgleda
vaših usana.

 

Problemima često prilazimo sa pogrešne strane ili idemo (prividnom) linijom manjeg otpora ka rješenju istog. Usne su najčešće isušene zbog gubitka vode iz cjelokupnog organizma.
Hidratacija kao najvažnija stavka u zdravlju pa samim tim i njezi prvi je korak ka rješenju, ovog nam dosadnog problema svakodnevnice. Samim tim biće hidrirane i usne. Naravno, nepogodni uslovi za usne koji ih svakodnevno pogađaju, kao što su toplota, mraz, hemijske supstance, dodatno narušavaju njihovo stanje te usne postaju crvene, ispucale i grube. Osim što ne djeluje ženstveno, nije ni zdravo i to nam naše tijelo pokazuje. Priuštite svom tijelu svakodnevnu hidrataciju. Iznenadićete se pozitivnom rezultatima kroz kratak vremenski period.

Piling usana. Korak koji smatram da je svakodnevno potreban kada je njega usana u pitanju, pogotovo u suvljem periodu godine. Ovo će vam itekako pomoći da što prije dostignete glatke usne. Nema potrebe da grickate usne i dodatno pogoršavate situaciju. Riješite se mrvica suve kože na usnama nekim prirodnim pilingom za usne, kao što su pilinzi sa bijelim ili žutim šećerom i medom, limunom, kafom, korom od pomorandze… Piling možete utrljavati prstom ili nekom mekšom četkicom za zube. Trudite se da ne lizete usne, naročito ako ste napolju kada je mraz. Usne traže vlagu ali ne nikako i destruktivne enzime pljuvačke.


Ulja i uljani balzami za usne. Vaši pravi prijatelji tokom cijele godine, a dolaskom hladnijih dana i vaši najbolji prijatelji. Voda će se zadržati u ćelijama i usne će biti duže hidrirane. Postoji mnoštvo odličnih balzama za usne na tržištu ali možete koristiti i sva jestiva ulja. Kokosovo, maslinovo, suncokretovo, konopljino, bademovo ulje… Dobro je prespavati sa debljim slojem uljanog balzama ili samog ulja. Ujutru će vam usne biti zahvalne (a i vi sami sebi).


Zaštitni balzami, pčelinji vosak i vazelin. Ništa manje bitni drugari. Ponekad i pravi spasitelji.

Voštani balzami (u čiji sastav ulaze i ulja), imaju prevashodno zaštitnu ulogu ali i ulogu u njezi vaših usana. Ovo su pravi mali majstori za korekciju usana. Imaju moć da zaglade površinu čak i onih veoma ispucalih usana. Ja ih zovem jednim imenom i SOS balzami jer u situacijama kada žurim i nemam vremena za prethodne korake, nanesem jedan ovakav proizvod i ruž na usnama izgleda fenomenalno.
Ukoliko nemate voštani balzam, vazelin može pomoći.
Takozvani prajmeri za usne imaju voštanu strukturu, pa ako vam je nekada kao meni, palo na pamet da kupite takav proizvod, toplo vam savjetujem da to ne radite. Kupite neki balzam za usne na bazi pčelinjeg voska i uživajte u najtamnijem i najagresivnijem mat karminu.

Prije nanošenja samog ruža neophodno je ukloniti višak balzama, na taj način što ćete poljubiti čist papir ili maramicu. Ne treba trljati usne istim jer na taj način skidate film koji vaše usne čini vizuelno ljepšim. Takođe, preporučujem obični papir jer maramice često ostavljaju sitne čestice na usnama koje ne izgledaju baš najbolje u kombinaciji sa pojedinim ruževima.


Dobar ruž čuva usne. Nije loše s vremena na vrijeme, u eri mat ruževa preći i na neki ruž kremaste teksture. Zaštitićete i dodatno hidrirati već ispucale usne, a kako su ruževi u raznim bojama imaju i moć filtracije UV zraka.


Nema osobe koja neće primijetiti razliku niti osobe koja se neće osjećati ljepše u svojoj koži nakon malog rituala njege usana. Djevojke koje vole da nose mat ruževe znaće da je ovo njihov obavezni ritual.

Priuštite sebi neko vrijeme za njegu kože prije šminkanja. Samo na zdravom licu svaka šminka izgleda nepogrešivo dobro

Njegovane usne će uljepšati svaku djevojku i dati joj dozu samopouzdanja.


 Do sledećeg naslova,


Anđela

Instagram

 

2 Responses

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *