Chanel Ombre Première – Silver Pink

by

Revije, večernji događaji, izlasci, venčanja, crveni tepih, fotografija… zadimljen izgled prigodan je u svim situacijama i neodoljiv muškom oku, takođe. Tzv. Smokey Eye pobrao je velike simpatije u svetu kao nosiv, kako u večernjim tako i u dnevnim časovima. Prilika određuje intezitet boje. Veliki broj brendova aludira na to da jednim proizvodom pokrije više efekata istovremeno, a devojkama obezbedi zanosan pogled. Kremaste senke, sjajnog, satenskog ili metalik finiša na kapcima deluju “višebojno” u zavisnosi od snopa svetlosti koji ih u datom trenutku dotiče.

Chanel Ombre Première dugotrajna kremasta senka za oči, dolazi u luksuznoj Chanel teglici koja sadrži 4g proizvoda. To je sjajna krema, malo tvrdja nego sto sam očekivala ali pod prstima malo omekša i lako se nanosi. Glatke je teksture i lagano klizi ostavljajući satenski finiš. Bez baze, u jednom sloju izgleda relativno bledunjavo dok sa tankim slojem (tankim!) korektora ili baze za senke, dobija na pigmentaciji i sporije bledi tokom dana. Saten se preliva na kapcima u zavisnosti od ugla pod kojim se posmatra kao i reljefa samog lica, tj. tipa kapaka. Sve nijanse su sjajan izbor za izgled “zadimljenih očiju”, lako možete da kreirate moderan look, za par minuta i bez mnogo filozofije. Postepeno intenziviranje boje je ono što krem senke čini interesantnnim, zar ne?

Silver Pink je hladna, taupe, braon sa vrlo malo roskaste nijanse u sebi. Srebrni sedef je sitan i diskretno primetan. Tekstura je glatka, dodirom vrlo nezna i pomalo liči na presovane senke. Pigmentacija je visoka, a boja svakako nadogradiva. Blenda se lagano i četkicama. Preporučuje se da se nanosi četkicom koja dolazi uz senku mada ja sve kremaste senke nanosim i blendam prvo prstima, a zatim ih blendam nekom četkicom za blend. Trajnost na kapcima je na zavidnom nivou, s obzirom da je u pitanju kremasta senka. Ukoliko se dobro izblenda u pregibu, linija se i ne nazire do 7-8 sati (bez baze), deluje kao klasična kompaktna senka. Ja volim da je koristim i kao smokey ajlajner, kako na gornjem tako i na donjem kapku i to mi je omiljena namena. Takodje je dobra baza nekim sličnim senkama i pojačava im intenzitet boje.

Kada se odlučujete za pojedinačne, krem senke, imajte u vidu da bi to trebale da budu nijanse koje biste mogle nositi i same na kapcima i osećati se potpuno samouvereno. Moguće je postići savršen mejkap samo sa jednom dobrom kremastom senkom. Kad je Chanel u pitanju, savetujem da odete u radnju i na licu mesta isprobate nijanse, neke od njih bi mogle biti too much za pojedince, pogotovo ako niste (kao ni ja) za višak glitera na kapcima, a neke nijanse su upravo takve. Kod nas je dostupno nekoliko boja, i prilično lepih neutralnih tonova za svaki dan, među njima. Sve kremaste senke, korektore, ajlajnere… savetujem da čuvate okrenute naopačke kako bi se sporije sušili, kao i da sačuvate folije ukoliko one dolaze sa proizvodima.


Cena je visoka za ovaj tip proizvoda – oko 4000 RSD, ali ako želite da je posedujete ili vas je oduševila neka od nijansi i nosićete je često, onda vredi uložiti. Ako ipak tražite zamenu, rame uz rame sa Chanel krem senkama, što se mene tiče, stoji i Max Factor Excess Shimmer. Njihove senke su više gelaste teksture, vise metalik i savršeno se blendaju, ne uvlače u pregib lako, blede vrlo malo i ravnomerno. Moja omiljena nijansa je Bronze.

Koje krem senke vi volite?

 

Do sledećeg članka,

Anđela

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *